onsdag 27 november 2013

Kamskjell / Pilgrimsmusslor på vårløk og sopp


Denne forretten fikk jeg servert for en god del år siden, men den er fortsatt like god. Faktisk tatt ut fra Ica´s Buffé tidning 08/2008.  Dette er til 2 personer.

  • 150 g pilgrimsmusslor
  • 1 1/2 msk smör
  • 1 1/2 tsk mild soja
  • 1/2 msk färskpressad citronjuice
  • 50 g shiitakesvamp
  • 1/2 dl strimlad salladslök
  • olja till stekning
  • salt och peppar
Så här gör du
  1. Bryn smöret. Ta av från värmen och låt svalna något. Rör försiktigt i sojan och citronjuicen. Ställ åt sidan.
  2. Skär svampen i mindre bitar och fräs hastigt i en het panna med lite olja. Vänd ner salladslöken precis på slutet. Salta och peppra lätt.
  3. Torka av pilgrimsmusslorna med hushållspapper. Salta och peppra. Hetta upp en panna med lite olja. Stek musslorna ca 1 minut på varje sida.
  4. Fördela svampblandningen på ett fat. Lägg musslorna ovanpå. Skeda över smöret. Servera genast.

Jeg synes man skal ta litt mindre soya, hadde heller ikke fersk sitron, så man fikk nøye seg med en på flaske. Godt ble det uansett..








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar