torsdag 21 mars 2013

Lchf Påske Marsipan

Endelig fikk jeg kjøpt mandelmel, og må bare konstatere, at det ikke ble 
på langt nær så godt, som om man maler mandlene med skall selv. De ser veldig bra ut, lyse å fine, men ble skikkelig skuffet over smaken. Så om man bruker ferdig mandelmel tror jeg man må bruke litt mandelessens så den ikke blir for kjedelig.

ca 50 g  usaltet smør
ca 3-4 ss sukrin melis
2 ss vann
3-4 dråper stevia
3ss cognac/mørk rom/whiskey
ca 6 dl mandel mel

mörk sjokolade enten 86% eller 70% uten tilsatt sukker

Smelt smør, sukrin og ha i vann, stevia og spriten. Gi det et superkort oppkok
slik at alkoholen forsvinner. Hell det over i mandelmelet og kna ordentlig så det blir en fin masse. Er den for løs, ta litt mer mandelmel.
Lag kuler og inn i fryseren i noen timer. Smelt sjokolade over vannbad og dypp kulene i sjokolade. Strö på litt farget kokos med en gang, før sjokoladen stivner. 
Farget kokos: Ta litt vann, ca en ts/ss og hell i noen dråper gul fargekulør og bland i kokos. De tar fint opp fargen.. Lag dette noen dager i forveien, for de må stå å tørke i noen dager, eller om du tørker de i ovnen.  Jeg lagde med gul, rød og grønn farge.. De blir litt søtere å se på da...
Oppbevares i fryseren, så holder de lenge...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar